info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
+31(0)6 43438008
Ga terug naar overzicht

Essaywedstrijd: "Hoe zie jij de werkgever van de toekomst?" | Van bullshit naar betekenis

Doe mee en reageer vóór 1 april.

Stephan Ummelen beschrijft in zijn boek Betekenis & Bullshit een vernieuwende kijk op de hedendaagse bedrijfscultuur. Volgens Ummelen is het gesprek over identiteit, zingeving, ethiek en geloofwaardigheid steeds verder ondergesneeuwd door het marktdenken. Het is tijd voor verandering. Want werk verandert. De verwachtingen van jonge mensen botsen steeds vaker met wat traditionele organisaties kunnen bieden. Toekomstbestendige bedrijven zullen hun organisatie op een andere manier moeten invullen, om aan te kunnen sluiten bij de wensen en eisen van een nieuwe generatie werknemers. Zeker in een tijd waar personeel steeds schaarser wordt, is het belangrijk om goede mensen aan te trekken en te behouden. In het boek Betekenis en Bullshit beschrijft Ummelen drie trends (zie ook het interview met Ummelen elders in dit nummer):

1. Weg met de bazen!

Hiërarchische verhoudingen worden uitgedaagd. Het liefst werken we op basis van gelijkwaardigheid en medezeggenschap.

2. Persoonlijke purpose

We zoeken naar zingeving en betekenis op ons werk, en bepalen daarin zelf wat waardevol is en wat niet.

3. Geld als middel in plaats van doel

Er zijn andere instrumenten nodig dan enkel financiële om het succes van een organisatie te meten.

Wil jij meedenken over de werkgever van de toekomst? | Doe mee aan de essaywedstrijd!

Beschrijf dan in maximaal 600 woorden hoe deze werkgever van de toekomst er volgens jou uitziet. Hoe wordt er omgegaan met waarden en purpose? Hoe worden besluiten genomen? Hoe zijn macht en tegenmacht georganiseerd? Hoe wordt er bepaald of de organisatie voldoet aan haar bestaansrecht? Stuur je artikel voor 1 april a.s. naar Stephan Ummelen: stephan@waardengedreven.nl.

Uiterlijk 1 mei a.s. kiest Stephan de drie beste essays uit. De auteurs van deze essays ontvangen het boek Betekenis & Bullshit en worden uitgenodigd om hun visie met de auteur te bespreken. Deze drie essays worden gepubliceerd op de website van Phronèsis en één van deze essays wordt tevens geplaatst in de volgende editie van dit blad. 

Studiekosten

Lees meer over de studiekosten van de verschillende opleidingen van de HTF

Studiekosten

Toelating

Lees hier meer over de toelatingseisen van de HTF

Toelating
© HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) B.V. 2024
Webdesign: SaffrieDesign
crossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram