info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
+31(0)6 43438008
Ga terug naar overzicht

Lezing 11 april Joep Dohmen over persoonsvorming | Educatieheldcongres

Joep Dohmen
Joep Dohmen is emeritus-hoogleraar ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek en Lector Bildung aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Joep Dohmen is een van de sprekers tijdens het Educatieheldcongres 2024 - Talent in de klas. Hij werd geïnterviewd door Lieke Bousema over 'zijn' thema persoonsvorming.  

Op excellente scholen en in het onderwijsaanbod voor begaafde leerlingen draait het veelal om cognitieve ontwikkeling. Dit lijkt in eerste instantie logisch, want deze leerlingen zijn heel intelligent. Bovendien ligt de nadruk in onze maatschappij al eeuwenlang op de wetende/kennende mens en op natuurwetenschappelijke kennis, in plaats van op levensbeschouwing en moraal, stelt prof. dr. Joep Dohmen. En dat is zorgelijk, volgens hem, omdat persoonsvorming (Bildung) minstens zo belangrijk is. "Het huidige vormingsklimaat draait in het algemeen veel te weinig bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en, in het bijzonder, aan de vorming van hun intrinsieke motivatie."

Lees het hele interview >

Studiekosten

Lees meer over de studiekosten van de verschillende opleidingen van de HTF

Studiekosten

Toelating

Lees hier meer over de toelatingseisen van de HTF

Toelating
© HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) B.V. 2024
Webdesign: SaffrieDesign
crossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram