info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
+31(0)6 43438008

Marijn Biesiot helpt bedrijven en young professionals ‘goed te groeien’. Ze zet zich als ondernemer, leidinggevende en adviseur in voor verduurzaming en verantwoorde (digitale) technologieën. Marijn heeft tien jaar werkervaring bij internationale advieskantoren en startup/scaleups. Ze studeerde wijsbegeerte aan de Rijkuniversiteit Groningen (techniekfilosofie) en rondde in 2014 de master Applied Ethics af aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie in bedrijfsethiek. Bij de HTF geeft Marijn de bachelor module Levenskunst/Geschiedenis van de praktische filosofie.

Carolien van Welij (1977) is filosoof en neerlandicus. Helder denken is helder schrijven. Door toegankelijk te schrijven over filosofische kwesties combineert Carolien haar liefde voor taal met haar liefde voor systematische reflectie. Haar loopbaan begon als redacteur bij een literaire uitgeverij. Daarna werkte ze als remedial teacher in het voortgezet onderwijs en ging ze aan de slag als freelance tekstschrijver en journalist. Voor Filosofie Magazine interviewde zij meer dan 150 mensen over de betekenis van filosofie voor literatuur, kunst, wetenschap en het leven. Daarnaast helpt zij in haar filosofische praktijk mensen met het verhelderen van hun denken. Zo herpakken zij hun focus en geven ze richting aan hun leven. Voor de Volksuniversiteit Amsterdam ontwikkelde Carolien de filosofieprogramma’s ‘Doorleefde filosofie’ en de schrijfcursus ‘Schrijf je buurt’. Bij de HTF is zij docent Schriftelijke Taalvaardigheid. Aandacht voor taal helpt je denken verder.

Sake van der Wall (1979) studeerde filosofie en journalistiek aan de UVA Amsterdam. Sake heeft gewerkt als journalist en redacteur, o.a. bij het Parool. Sake is momenteel werkzaam als filosofiedocent bij het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam. Daarnaast schrijft Sake ondermeer voor het satirische platvorm De Speld (onderdeel van Volkskrant). Sake is tevens bestuurslid van de landelijke Vereniging voor Filosofiedocenten. Bij de HTF is Sake werkzaam als o.a. docent Inleiding Media en Creatief Denken binnen de Bachelor Toegepaste Filosofie, aandachtsveld Media. 

Lianne Tijhaar is filosofiedocent aan de Universiteit van Amsterdam & Hogeschool Utrecht, hoofdredacteur van filosofieblog Bij Nader Inzien & (eind)redacteur Geesteswetenschappen voor NEMO Kennislink. Hiervoor werkte ze als redacteur bij Filosofie Magazine, was ze eindredacteur van het tijdschrift Wijsgerig Perspectief, jurylid van de Socratesbeker en landelijk coördinator van de Maand van de Filosofie. Haar studies Filosofie van de Gedragswetenschappen en Forensische Orthopedagogiek rondde ze beide cum laude af. Bij de HTF is Lianne coördinator van de Bachelor Toegepaste Filosofie en docent Toegepaste Ethiek.

Paul Teule (1981) studeerde economie en filosofie (UvA) is sinds 2011 aan de UvA verbonden als docent politieke economie. In 2016 publiceerde hij het boek Vrijheid voor gevorderden (Boom) en hij werkt momenteel aan een boek over de verhouding tussen economie en milieu (promotieonderzoek). Hij was lid van het Filosofisch Elftal van Trouw en het Economenpanel van BNR Nieuwsradio. Bij de HTF doceert Paul de modules o.a. Inleiding Duurzaamheid, Wijsgerige Ethiek. Tevens vervult Paul vanaf sep. 2021 de rol van directeur Onderwijs bij de HTF.

Martin Slagter (1953) studeerde Nederlands en filosofie en is als docent Nederlands, journalistiek en filosofie verbonden geweest aan verschillende scholen en opleidingen, waaronder MBO-Utrecht (Nederlands, Journalistiek & Media), Hogeschool Utrecht (HBO Recht) en het Instituut voor Filosofie. Hij is parttime werkzaam als tekstschrijver en eindredacteur en schrijft met enige regelmaat opiniërende artikelen in de Volkskrant, NRC en Trouw. Hij is auteur van de veelgebruikte filosofiemethode Leren Filosoferen. Martin Slagter is de oprichter en alg. directeur van de HTF en is hier tevens werkzaam als docent Schriftelijke Taalvaardigheid en Taalfilosofie en Metaforen.

Mark Leegsma (Rotterdam, 1980) heeft heel wat leerscholen doorlopen, formele en informele: van de universiteit, waar hij psychologie en filosofie studeerde en doceerde, via de Amsterdamse horeca en de Internationale School voor Wijsbegeerte, tot een filosofisch promotie-onderzoek naar 'catastrofaal denken'. Mark zoekt net zo graag duistere afgronden en ruige rafelranden op als hij dubbelzinnigheden en paradoxen blootlegt. Want juist waar het denken vast lijkt te lopen, begint het pas echt. Mark geeft bij de HTF de module Logica en Beslistheorie.

Ivana Ivkovic (1974) studeerde filosofie in Tilburg en werkte aan de Katholieke Universiteit Brussel en de Universiteit van Tilburg. In 2009 was ze visiting scholar aan The New School for Social Research te New York. Momenteel bereidt ze een dissertatie voor op gebied van politieke filosofie. Haar academische werkzaamheden heeft ze altijd gecombineerd met een breed scala aan publieke activiteiten. In 2011 heeft ze haar publieksactiviteiten gebundeld in een eigen bureau, NoWishfulThinking. De ‘missie’ van dit bureau is om filosofie in te zetten om de hedendaagse maatschappelijke en politieke ontwikkelingen te duiden. Bij de HTF werkt Ivana als docent Politieke en Sociale Filosofie.

Linda Holland rondde haar Master Filosofie af naast een Master Oncology en een Bachelor Biomedische Technologie. Momenteel is ze bezig met haar promotieonderzoek waarin biomedische technologie wordt onderzocht vanuit een filosofisch perspectief. Bij de HTF is Linda docent Wetenschapsfilosofie.

Leon Heuts (1969) studeerde filosofie en journalistiek en was jarenlang hoofdredacteur van Filosofie Magazine waar hij o.a. het platform filosofie.nl ontwikkelde. Ook organiseerde Leon Thinking Planet – een filosofisch event over diversiteit. Vanwege zijn innovatieve digitale aanpak en ondernemerschap werd Leon in 2016 genomineerd tot hoofdredacteur van het jaar. Het boek 'De Filosofie Twittercanon' haalde in 2012 de shortlist van beste filosofieboek van het jaar. Leon schrijft essays en artikelen voor onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw. Leon is hoofdredacteur van NEMO-Kennislink. Daarnaast werkt hij aan een platform voor humanities en technologie – The Human Story.  Voor het lectoraat doet Leon onderzoek voor het project 'Smart Thorn Digital Side' – in samenwerking met Fontys Hogeschool ICT. Het doel is om de rol in kaart te brengen die journalistiek speelt in een data-gedreven samenleving. Welke waarden moeten in zo’n samenleving worden beschermd of ontwikkeld, en hoe draagt een journalist daar aan bij? Bij de HTF is Leon docent binnen de afstudeerrichting Toegepaste Filosofie, aandachtsveld Media.

© HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) B.V. 2023
Webdesign: SaffrieDesign
Symposium op zaterdag 2 december
Kwesties als de stikstofcrisis, de acties van Extiction Rebellion en de woke-discussie drijven ons steeds vaker uit elkaar. Toch kunnen we het ons in deze tijden van crisis niet permitteren om elkaar uit de weg te gaan. Hoe kunnen wij omgaan met deze toenemende polarisatie? In ons symposium op zaterdag 2 december a.s. duiken we met gerenommeerde sprekers in het probleem van polarisatie. De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie wil iedereen dan ook van harte uitnodigen deel te nemen!
Symposium | zaterdag 2 december
Kwesties als de stikstofcrisis, de acties van Extiction Rebellion en de woke-discussie drijven ons steeds vaker uit elkaar. Toch kunnen we het ons in deze tijden van crisis niet permitteren om elkaar uit de weg te gaan. Hoe kunnen wij omgaan met deze toenemende polarisatie? In ons symposium op zaterdag 2 december a.s. duiken we met gerenommeerde sprekers in het probleem van polarisatie. De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie wil iedereen dan ook van harte uitnodigen deel te nemen!
Symposium | zaterdag 2 december
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram