info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
+31(0)6 43438008

Pieter van Boheemen is directeur van Stichting Post-X Society, dat beoogt door democratische vernieuwing maatschappelijke transities te versnellen. Hij leidt tevens het programma AI & Ethiek van de Hogeschool Rotterdam. Voorheen was hij programma manager bij Waag Futurelab en daarna senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut. Pieter wordt vaak geraadpleegd als expert op het gebied van media, technologie en democratie, in het bijzonder over de invloed van desinformatie op het publiek debat. Ook is hij een van de oprichters van het Hybrid Democracy-traject bij de Digital Society School van de Hogeschool van Amsterdam. Hij publiceert, verzorgt workshops en presenteert met name over de maatschappelijke impact van technologie, met bijzondere aandacht voor de impact op de democratie. Bij de HTF verzorgd Pieter binnen de Professionele Master colleges over verantwoord innoveren.

Joep Dohmen (1949) studeerde wijsbegeerte in Utrecht en Leuven. In 1994 promoveerde hij cum laude op het boek Nietzsche over de menselijke natuur. Van 1996 tot 2014 was hij hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek bij de Universiteit voor Humanistiek. Hij is medeoprichter van Filosofie Magazine en was van 1992 tot 1998 adjunct-hoofdredacteur van dit magazine. Dohmen is vooral bekend vanwege zijn publicaties over Nietzsche en levenskunst. In 2008 schreef hij het essay voor de maand van de filosofie: 'Het leven als kunstwerk'. Sinds 2014 is hij verbonden aan het Centrum voor Humanistische Vorming, als lector Bildung en Levenskunst. Dohmen is bij de HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie docent Levenskunst en Retorica en Narrativiteit. Joep is mede-ontwikkelaar van de (Pre)master Toegepaste Filosofie. Tevens is hij voorzitter van het Kenniscentrum Bildung en Persoonsvorming bij de HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie en lector Bildung.

Jos Kessels (1948) studeerde rechten en filosofie en werkte aanvankelijk als musikant, journalist en filosofiedocent. Hij schreef een proefschrift over kennistheorie en filosofieonderwijs en specialiseerde zich in de theorie en praktijk van het socratisch gesprek. Sinds 25 jaar leidt Kessels gesprekken en trainingen met managers en bestuurders in verschillende sectoren van de samenleving: gezondheidszorg, overheid, politie, onderwijs, banken. Hij werkt vanuit bureau Eidoskoop, dat zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van ideeën. Kessels publiceerde bij Boom onder meer Geluk en wijsheid voor beginners (zesde druk 2012), Vrije ruimte (vijfde druk 2013), Spelen met ideeën (2012) en Scholing van de geest (2014). Bij de HTF is Jos adviseur bij de ontwikkeling van de (Pre)master Toegepaste Filosofie en docent Filosofische Vaardigheden.

Arjo Klamer (1953) studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Arjo was tevens Wethouder Sociale Zaken en Participatie in Hilversum. Na het behalen van zijn doctorsgraad heeft hij gedoceerd aan Wellesley College en George Washington University in de VS. In 1984 kreeg zijn boek Conversations with Economists wereldwijd veel aandacht. Het boek Speaking of Economics gaat verder in op de fundamentele verschillen in zienswijzen binnen de economische wetenschap. Klamer publiceerde in 2016 Doing the Right Thing. In dit boek wordt een op waarden gebaseerde benadering binnen de economie geformuleerd, die leidt tot een herinterpretatie van concepten als rijkdom en armoede. Bij de HTF is Arjo Klamer docent binnen de Bachelor en (Pre)master Toegepaste Filosofie, aandachtsveld Economie & Duurzaamheid.

Sjoerd Slagter (1947) studeerde biologie en filosofie. Van 2006 tot 2013 was hij voorzitter van de VO-raad, de koepelorganisatie van het voortgezet onderwijs. Eerder was hij voorzitter van het College van Bestuur van  Stichting Scholengroep Christelijk Onderwijs Zwolle/Kampen/Dronten, voorzitter van de centrale directie van het Agnieten College en voorzitter van de directieraad van ASA-Amersfoort. Momenteel is hij o.m. voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Kinderopvang Humanitas en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Master en Educatie. Hij is mede-auteur van de veelgebruikte filosofiemethode Leren Filosoferen. Bij de HTF coördineerde Sjoerd van sept. 2014 tot sep. 2021 de Bachelor Toegepaste Filosofie afstudeerrichting Bestuur, Economie & Duurzaamheid en vanaf sep. 2021 tot 1 sept. 2024 de (Pre)master Toegepaste Filosofie. Sjoerd is tevens werkzaam als adviseur en docent. Ook heeft hij geeft hij trainingen Professionaliteit & Persoonsvorming (PEP) bij de HTF.

Lianne Tijhaar is filosofiedocent aan de Universiteit van Amsterdam & Hogeschool Utrecht, hoofdredacteur van filosofieblog Bij Nader Inzien & (eind)redacteur Geesteswetenschappen voor NEMO Kennislink. Hiervoor werkte ze als redacteur bij Filosofie Magazine, was ze eindredacteur van het tijdschrift Wijsgerig Perspectief, jurylid van de Socratesbeker en landelijk coördinator van de Maand van de Filosofie. Haar studies Filosofie van de Gedragswetenschappen en Forensische Orthopedagogiek rondde ze beide cum laude af. Bij de HTF is Lianne coördinator van de Bachelor en (vanaf sept. 2024) de (Pre)master Toegepaste Filosofie. Daarnaast is Lianne docent Toegepaste Ethiek.

© HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) B.V. 2024
Webdesign: SaffrieDesign
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram