info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
+31(0)6 43438008

Nieuw soort beroepsbeoefenaar

Ons aanbod aan opleidingen

De studierichtingen in het kort

Propedeuse

Het eerste jaar is bij de HTF een algemeen basisjaar, dat voor alle afstudeerrichtingen hetzelfde is. Het basisjaar is ook afzonderlijk te volgen voor belangstellenden. De algemene opzet van het eerste jaar en het brede vakkenpakket dat wordt aangeboden, maakt dit jaar ook zeer geschikt voor mensen die geen beroepsopleiding in de filosofie ambiëren, maar gewoon geïnteresseerd zijn in filosofie en hun kennis daarvan op een systematische manier willen uitbreiden.

Het is ook mogelijk om met een propedeusediploma in te stromen in een academische opleiding aan de universiteit. Informeer bij de universiteit van je keuze of er aanvullende eisen worden gesteld, zoals een schakelprogramma.

Lees meer

Toegepaste Filosofie (TF) of Onderwijs (OW)

Je kunt bij de HTF kiezen uit twee afstudeerrichtingen in de bachelorfase: Toegepaste Filosofie (TF) en Onderwijs (OW). Je wordt dus opgeleid tot Toegepast Filosoof of tot leraar in voortgezet onderwijs of MBO. Het eerste jaar is een algemeen jaar voor alle studenten zie propedeuse (link). 

Tijdens de stage in het tweede, derde en/of vierde jaar van de opleiding Toegepaste Filosofie krijg je de kans om je filosofische kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. Je zult ervaring opdoen in verschillende aspecten van het beroep van Toegepast Filosoof binnen jouw gekozen afstudeerrichting.

Lees meer

(Pre)Master

Wegens de grote belangstelling voor de bacheloropleiding Toegepaste Filosofie en de groeiende vraag naar Toegepast Filosofen in de beroepspraktijk, heeft de HTF besloten een voorbereidende premaster en een professionele masteropleiding te ontwikkelen.

De premaster en master zijn bedoeld voor mensen die van invloed willen zijn op strategie en beleid van bepalende en trendsettende 21e-eeuwse organisaties.

Lees meer

Studiekosten

Lees meer over de studiekosten van de verschillende opleidingen van de HTF

Studiekosten

Toelating

Lees hier meer over de toelatingseisen van de HTF

Toelating

Nieuwsgierig geworden?

Of heb je meer vragen?
Meld je aan voor de open dag!

Bekijk hier ons overig aanbod

Wil je geen volledige bachelor- of master opleiding volgen, maar ben je wel enorm geïnteresseerd in de toegepaste filosofie?

Vrije studierichting (VS)

De Vrije Studierichting biedt de gelegenheid een mooi programma samen te stellen gebaseerd op persoonlijke belangstelling of professionele ambitie. 

Bij deze studierichting stellen studenten zelf een eigen studieprogramma samen, bestaande uit een selectie van vakken en modules uit alle aangeboden studierichtingen. Deze richting kent geen richtingspecifieke modules. 

​Wie ervoor kiest om op deze manier zijn afstudeerprogramma samen te stellen, komt niet in aanmerking voor een geaccrediteerd diploma.

​De opleiding wordt uitsluitend in deeltijd aangeboden. Het studiejaar start in september, zie jaarindeling en colleges.

Stage

Desgewenst kan men ervoor kiezen geen stage te lopen en in plaats daarvan meer inhoudelijke modules te volgen.

Studiekosten

Voor de Vrije Studierichting betaalt u hetzelfde jaartarief als voor de Bacheloropleidingen, zie Studiekosten op de website.

Gratis proefcollege

Ben je benieuwd naar de stijl van de colleges of naar het niveau? Neem contact op voor het volgen van een proefcollege!

Proefcollege

Kennismakingsmodules

Kennismaken met filosofie? Losse modules volgen i.p.v. de bacheloropleiding? Dat kan ook bij de HTF.

Altijd al geïnteresseerd in filosofie, maar geen tijd voor onze hele propedeuse- of bacheloropleiding? Of twijfel je nog of een studie filosofie iets voor jou is en wil je het eerst uitproberen? Schrijf je dan in voor één (of meerdere) losse modules. 

Een losse module duurt max. 7 weken (met aansluitend tentamenweken) en biedt een gedegen inleiding in de filosofie, levenskunst (geschiedenis grote filosofen), filosofische vaardigheden en/of lessen schrijfvaardigheid. Wat heb je immers aan leren nadenken als je je gedachten niet correct en stijlvol kunt verwoorden? 

Losse modules 

U kunt ook uit andere modules kiezen uit een aanbod van vele boeiende modules uit het basisjaar, zie Studiegids Basiskwalificatie. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden. Het is echter raadzaam om te starten met de inleidende modules wanneer u kiest voor een kennismaking. 

Neem gerust contact op wanneer u een andere module uit het eerste jaar of andere jaargangen wil volgen, zie studiegidsen van alle afstudeerrichtingen.

Noot: uit het (pre)masterprogramma zijn geen losse modules te volgen.

Kijk voor de cursusdata en tijdstippen op het lesrooster Basiskwalificatie. 

Jaarlijks wordt het nieuwe lesrooster geplaatst in juni.

Cursussen van de HTF

Overig aanbod

Prachtige persoonlijke opleiding gevolgd na mijn middelbareschooltijd, wat nu resulteert in een mooie baan. Veel ruimte voor maatwerk, omdat ontwikkeling voorop staat.

Daarnaast een goede manier om in aanraking te komen met veel verschillende ideeën en hierover het gesprek te (leren) voeren. Goed voor werksituaties en privé. Daarin wordt de filosofie echt concreet, omdat je langs een casus de abstracte filosofische ideeën toepast.

Dillon De Groot - Google review

Phronèsis is een bron van kennis en inspiratie voor toegepast filosofen.
Je vindt hier actualiteiten, achtergrondartikelen en tools voor
praktische filosofie op het gebied van bestuur, economie,
duurzaamheid, media, onderwijs en bildung.

Bekijk de website
Uitsluitend hoogopgeleide docenten​
Levenlanglerenkrediet
Studeren in deeltijd
Maatwerk

Maak kennis met onze docenten

Het HTF team bestaat uitsluitend uit hoogopgeleide docenten

De meesten zijn ook werkzaam in de toegepaste filosofie.
Bekijk het hele team hier
© HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) B.V. 2023
Webdesign: SaffrieDesign
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram